TaxusTopper

 • 3 MAANDEN AANGROEIGARANTIE
 • EIGEN KWEKERIJ MET MEER DAN 100.000 TAXUSSEN
 • BEZORGEN €24,95 EN BOVEN DE €500,- GRATIS

DCM Groenkalk 20 kg

€12,50

 • Minimale afname: 20 kg
 • Aantal planten per meter: Lees meer >>
 • Handleiding taxus poten: Lees meer >>
 • Verzendkosten: Lees meer >>
 • ... updating the shopping cart ...
  • U ONTVANGT MAAR LIEFST 3 MAANDEN AANGROEIGARANTIE
  • BIJ EEN MINIMALE BESTELWAARDE VAN €200 LATEN BEZORGEN VOOR MAAR €24,95 EN BOVEN DE €500 GRATIS
  • U ONTVANGT 5% EXTRA KORTING WANNEER U MEER DAN 50 PLANTEN AFNEEMT
  • KLANTEN GEVEN TAXUSTOPPER EEN 9!

  DCM Groenkalk verhoogt, super snel, de pH van de grond. Dit houdt in dat deze groenkalk zorgt voor een snelle ontzuring, dankzij de hoge neutraliserende waarde (NW 50)! Onmisbaar bij het periodiek onderhouden (lees: bemesten) van uw taxushaag! Bij TaxusTopper.nl kunt u de DCM Groenkalk vanaf 20 kilo online te bestellen.

  Hoeveel heeft u nodig? Een ruwe uitgangspositie: 1 kg per 5 meter Taxushaag. 

  Meer informatie over DCM groenkalk:

  DCM Groenkalk bevat 15 % magnesium (MgO) voor een intens groene bladkleur en goede fotosynthese en verbetert de bodemstructuur dankzijn de vorming van humuscomplexen. Daarnaast realiseert deze groenkalk sterke plantencellen en wordt het aanwezige microbieel leven geactiveerd. Ook stimuleert deze groenkalk een goede groei, doordat de opname van de voedingselementen worden gestimuleerd.

  DCM groenkalk is een kalkkorrel die u eenvoudig en gemakkelijk kunt strooien en die daarnaast snel en goed oplost, voor een optimaal resultaat!

  DCM groenkalk, technische informatie:

  Type: Gekorrelde kalkmeststof
  Magnesiumcalciumcarbonaat: Neutraliserende waarde 50
  Calciumoxide (CaO) totaal, oplosbaar in mineraal zuur: 30 %
  Magnesiumoxide (MgO)totaal, oplosbaar in mineraal zuur: 15 %
  Vorm: Kalkmeststof in korrel

  Gebruiksaanwijzing

  Belangrijk om te vermelden dat de exacte dosis afhangt van uw specifieke situatie en hierbij voornamelijk van onder andere de zuurtegraad (pH) en calcium -(Ca) en magnesiumgehalte (Mg) van de bodem, het type planten, de behoefte van het gewas, het moment van toepassen en de intensiteit van begieten. Onderstaand vind u de globale richtlijnen m.b.t. gebruik van de DCM groenkalk kalkmeststof, die normaal gesproken in de meeste gevallen toereikend is.

  In het geval van groenten en/of fruit: 5 – 25 kg/100 m².
  In het geval van sierteelt (sijnbloemen, bloeiende planten): 10 – 25 kg/100 m².

  Strooi hierbij de kalkkorrel uit en laat deze actief inwerken binnen de bovenste laag van de bodem. Houdt hierbij de eerste 25 centimeter aan. U kunt de dosis aanpassen aan de hand van eventuele grondontleding (pH).

  De jaarlijkse onderhoudsbekalking vind normaal gesproken plaatst in de herst, de winter of vroeg in het voorjaar en hierbij adviseren wij normaal gesproken tussen de 10 en 15 kg per 100 m². Bij het aanplanten adviseren wij over het algemeen tussen de 15 en 25 kg per 100 m².

  In het geval van klakminnende planten, adviseren wij om tweemaal per jaar kalkkorrels te strooien. Hierbij kunt u het voorjaar en de herfst aanhouden. Bij zure gronden kunt u ongeveer 30 kg/100 m² aanhouden, zowel in het voorjaar als in het najaar.

  © Copyright 2018 TaxusTopper - Powered by Lightspeed - Development & Online marketing by ROCA online
  Beoordeeld met een 9,3 uit 103 beoordelingen
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »