TaxusTopper

  • 3 MAANDEN AANGROEIGARANTIE
  • EIGEN KWEKERIJ MET MEER DAN 100.000 TAXUSSEN
  • BEZORGEN €49,95 EN BOVEN DE €500,- GRATIS
Wanneer u op zoek bent naar een prachtige Bonsai, bent u bij TaxusTopper aan het juiste adres! Met een eigen Taxus kwekerij van maar liefst 100.000 planten leveren wij uw Taxus Baccata vers uit eigen kwekerij. Bij TaxusTopper bent u dan ook verzekerd dat uw Taxus snel thuis wordt bezorgd. Al binnen 3 tot 5 werkdagen wordt uw Taxus Baccata bestelling netjes thuis bezorgd.   
Genieten van een Bonsai die niet zo duur is maar er schitterend uit ziet, wordt mogelijk gemaakt door Taxustopper.

LET OP: Plaatst u in de periode van mei tot en met september een bestelling? Dan wordt uw bestelling 
geleverd bij de start van het nieuwe plantseizoen. In september nemen wij contact met u op, om een leverdatum af te spreken. 
 

Bonsai boom? Een blikvanger in uw tuin!

Een prominente plant of wilt u een Japanse stijl creëren? Dan is een bonsai Taxus Baccata zeer gepast. Bonsai is een specifieke soort vormsnoei. Wij hebben onze Taxus Baccata jarenlang als bonsai gesnoeid op onze eigen kwekerij. Deze boom kan fungeren als blikvanger in het midden van een tuin, maar hij kan ook goed in een grote pot gepoot worden. Deze karakteristieke boom heeft een mooie oranje bruine bast. Door  de open structuur is de mooie afbladerende bast goed te zien. De Taxus bonsai is een zeer gemakkelijke boom en hoeft maar één of twee keer per jaar gesnoeid te worden. Taxus heeft de eigenschappen dat het in de zon of schaduw goed groeit.

Bent u geïnteresseerd in een bonsai boom? Dan bent u van harte welkom op onze kwekerij om onze bonsais te komen bekijken en uw boom uit te komen zoeken. Wij hebben er veel, maar geen één is hetzelfde (vanaf 150 cm tot 250 cm). Wij vinden het daarom belangrijk dat u zelf uw bonsai uitkiest. Dit kan ook aan de hand van foto’s, zodat u de boom krijgt die u wenst.

 

taxus bonsais

 

TaxusTopper; Topkwaliteit Taxus Baccata tegen de scherpste prijs!

Taxux Topper staat voor Taxus Baccata van topkwaliteit, tegen een scherpe prijs. Op onze eigen kwekerij zijn wij het hele jaar door bezig met het realiseren van een optimale kwaliteit. Bij TaxusTopper bent u dan ook verzekerd een Taxushaag van topkwaliteit. Omdat we uit eigen kwekerij leveren kunnen wij daarnaast een hele scherpe prijs bieden. Nergens in Nederland ontvangt u onze kwaliteit tegen onze prijzen. 

LET OP: Daarnaast een belangrijke opmerking m.b.t. de hoogte van de Taxus Baccata. Bij TaxusTopper wordt uitgegaan vanaf de bovenkant kluit tot en met de bovenkant van de taxusplant.

TaxusTopper; meer dan 30 jaar kennis en kunde verzameld voor u!

TaxusTopper heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het kweken van Taxus Baccata. De kennis en kunde die wij in deze jaren opgedaan hebben, delen we graag met u. U kunt op onze website niet alleen snel en eenvoudig uw Taxus kopen. U vindt op onze website ook allerlei tips en trucs omtrent de verzorging van de Taxus.
 
Dit begint bij het selecteren van de juiste voedingstoffen. Informatie over welke bemesting nodig is voor een goede aangroei van de planten vindt u in onze Taxus bemesten handleiding. Daarnaast hebben wij een Taxus poten handleiding, waarin u kunt lezen en bekijken hoe u het aanplanten van Taxus Baccata aan kunt pakken. Tenslotte hebben wij nog een Taxus snoeien handleiding. Hierin vindt u informatie over het snoeien van de Taxus. 
 
bonsais op kwekerij
 

Over de Taxus Baccata

TaxusTopper is gespecialiseerd in Taxus Baccata en wij informeren u dan ook graag over deze prachtige plant! De Taxus Bacata, oftewel de venijnboom, is een conifeer uit de Taxus familie (Taxaceae) en komt oorspronkelijk voor in Europa (de Benelux), maar ook in Azie (het zuidwesten) en Afrika (het noorden). De Taxus Baccata is een langzaam groeiende plant en kan heel oud en maar liefst 20 meter hoog worden. Verder is de Taxus Baccata tweehuizig, dit wilt zeggen dat er zowel mannelijke als vrouwelijke Taxussen zijn.

De Taxus Baccata is een giftige plant. De giftige bestanddelen worden gebruikt in diverse soorten medicijnen, onder andere in medicijnen tegen kanker. Het rode vruchtvlees is niet giftig en heeft een zoete smaak, maar de harde pit is wel giftig!

Het feit dat de Taxus Baccata zeer goed bestand is tegen periodiek snoeien en uit nature goed en sterk vertakt, maakt een Taxus Baccata ideaal geschikt voor een heg / haag. Ook is de Taxus veelgebruikt op begraafplaatsen. De Taxus Baccata van Fortinghall wordt door velen gezien als de oudste boom.

Nog meer informatie over de Taxus Baccata!

Familie: Taxaceae

Diagnostische kenmerken: De bladen van de Taxus Baccata zijn lijnvormig en vlak. De bovenkant van de bladen is donkergroen en een beetje glanzend. De onderkant van de bladeren is wat lichter groen. De bladen bestaan daarnaast uit twee rijen. De twijgen van de Taxus Baccata (1 en 2 jarige houten stengels, die uit zullen groeien tot de takken) worden pas in het tweede jaar bruin. Voor deze tijd zijn de twijgen van de Taxus Baccata heel helder groen. De jonge zaden van de Taxus zijn groen en rijpe zaden worden omgeven door een omhulsel van rood vruchtvlees in een soort van bekervorm.

Onderscheid ten opzichte van andere sparachtigen; De groene twijgen.

Hoogte: Tot 18 a 20 meter

Bloeitijd: maart - mei

Levensvorm: Fanerofyt

Standplaatsen: Loofbossen met een vochtige bodem en grond rijk aan humus (humeuze zandgrond). De Taxus Baccata komt vaak voor langs beken en wordt veelvuldig geplaatst in tuinen (hagen) en parken (begrafenisplaatsen).

Verspreiding / zeldzaamheid: Van nature kwam de Taxus Baccata wild voor in het subcentreuroop district. Op dit moment is de Taxus Baccata in heel Nederland volledig ingeburgerd en vrij algemeen / standaard en veelvuldig aangeplant.


Meer informatie: Taxus snoeien, Taxus bemesten, Taxus planten, Taxus Baccata prijs

 

© Copyright 2024 TaxusTopper -
Beoordeeld met een 9,4 uit 299 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »