TaxusTopper

 • 3 MAANDEN AANGROEIGARANTIE
 • EIGEN KWEKERIJ MET MEER DAN 100.000 TAXUSSEN
 • BEZORGEN €49,95 EN BOVEN DE €500,- GRATIS

  • Bodemverbeteraar 50 L

   Bodemverbeteraar speciaal voor taxus, Als beste uit onze tests. Een krachtige bodemverbeteraar bestaande uit gemengde organische middelen en afkomstig van hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. Optimaal bij het aanplanten van uw Taxushaag!

   €9,45
   Meer info

Potgrond of bodemverbeteraar?

In tuincentra zie je vaak door de bomen het bos niet meer, zo groot is de afdeling met verschilde soorten tuinaarde, potgrond, bodemverbeteraar, hydrokorrels, grind en zand. Dit is niet gek want in het tuincentrum verkopen ze veel verschillende soorten planten en producten. Iedere zak is bestemd voor een ander doel.

Bij TaxusTopper verkopen we alleen maar Taxus. Dit is qua grondkeuze het makkelijkst. Wij hebben lange tijd geëxperimenteerd met verschillende soorten potgrond en hebben geconcludeerd dat de mix van potgrond en bodemverbeteraar afhankelijk is van de ondergrond in de tuin.

De zuurtegraad, welke een taxus fijn vindt om goed in te groeien, is altijd gelijk, de behoefte aan mineralen ook. Alleen de vochtregelaar in de grond is moeilijk en misschien is dit wel het belangrijkst voor de Taxus Baccata. De potgrond die vaak voor weinig geld te koop is bij bouwmarkten, is erg gevaarlijk voor de taxusplanten. Deze mag u nooit gebruiken bij Taxus! Het is samengesteld voor planten die veel water nodig hebben en nooit droog mogen komen te staan, het houdt erg lang water vast. Het lijkt wel een spons.

Taxus kan beter tegen droogte dan tegen langdurig natte grond. Of de prijs nu €2 of €15 is per 40 liter, de ingrediënten lijken op elkaar maar hebben duidelijk een andere functie in een gezonde bodem.

 

De beste Taxus bodemverbeteraar

Inmiddels zijn we bij TaxusTopper.nl een bodemverbeteraar gaan ontwikkelen die voor heel de Benelux geschikt moet zijn. De Ph klopt, er zitten genoeg meststoffen in voor de komende jaren. Hout is een belangrijk ingrediënt, dit wordt afgebroken in de komende jaren waardoor er nieuwe mineralen vrij komen, genoeg voeding dus voor de komende jaren. Ook zitten er schimmels in die de wortels zullen helpen om de mineralen goed op te nemen.

De bomen en struiken van Taxustopper zijn altijd mooi maar wij zijn ervan overtuigd dat het wortelgestel onder de grond nog mooier moet zijn. Wanneer dit en de bodem goed is zal iedere haag prachtig worden.

bodemverbeteraar bij taxus

 

Bodemverbeteraar toepassen

Het beste moment om bodemverbeteraar toe te passen, is bij het aanplanten van taxus. De bodemverbeteraar kan zijn werk namelijk het best doen, als deze onder en rondom de kluiten van de taxus aangebracht wordt. Bij het aanplanten van taxusplanten, past u de bodemverbeteraar als volgt toe:

 1. Verdeel driekwart van de bodemverbeteraar in de gegraven geul.
 2. Vermeng de bodemverbeteraar met de bodem onderin de geul.
 3. Plaats de planten in de geul, op het mengsel.
 4. Vermeng de overige bodemverbeteraar met wat uitgegraven grond.
 5. Met dit mengsel maakt u de geul weer dicht.

Wanneer u al taxusplanten heeft staan, bijvoorbeeld in een bestaande haag, kunt u ook nog bodemverbeteraar gebruiken. In dit gevalt brengt u een laag van zo'n 5 cm rondom de stammen van de planten aan. Deze laag vermengt u zo goed mogelijk met de grond rondom de stammen. Dit kunt u het best met de hand doen, zodat u de wortels van de planten niet beschadigt. 

 

 

© Copyright 2024 TaxusTopper -
Beoordeeld met een 9,4 uit 299 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »