TaxusTopper

 • 3 MAANDEN AANGROEIGARANTIE
 • EIGEN KWEKERIJ MET MEER DAN 100.000 TAXUSSEN
 • BEZORGEN €24,95 EN BOVEN DE €500,- GRATIS
Uw taxus bemesten? TaxusTopper biedt, naast topkwaliteit Taxus Baccata tegen scherpe prijzen, tevens alle mestproducten die u nodig heeft voor uw taxushaag! Daarnaast voorzien wij u graag met een korte handleiding en enkele tips & trucs voor het optimaal bemesten van uw Taxus.

  • Bodemverbeteraar 50 L

   Bodemverbeteraar speciaal voor taxus, Als beste uit onze tests. Een krachtige bodemverbeteraar bestaande uit gemengde organische middelen en afkomstig van hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. Optimaal bij het aanplanten van uw Taxushaag!

   €9,45
   Meer info

Wat is de beste mest voor een Taxus?

De Taxus Baccata is van nature een sterke plant die praktisch altijd groeit, vandaar ook de grote populariteit van de taxushaag! Om uw Taxus optimaal te bemesten adviseren wij, bij het aanplanten van de Taxus, een goede bodemverbeteraar en een goede potgrond te gebruiken. 

TaxusTopper biedt een kwalitatief hoogwaardige bodemverbeteraar voor een optimale bodemconditie bij het aanplanten van uw Taxus. Dit betreft DCM Vivimus, waarmee u zorgt voor een humusrijke en luchtige bodem. Dit is zeer belangrijk voor de Taxus! Daarnaast biedt TaxusTopper een kwalitatief hoogwaardige potgrond. Dit betreft Jardino potgrond, die u gebruikt voor een optimale voeding bij het aanplanten van uw Taxus.
 

Alles dat u nodig heeft voor een mooie, sterke en diepgroene Taxushaag, vindt u bij TaxusTopper.nl. Op het gebied van bemesten zijn wij u ook graag van dienst met onze kennis en kunde. Met meer dan 30 jaar ervaring in het kweken van topkwaliteit Taxus Baccata kunt wij u voorzien van een Taxus bemesten advies op maat. U kunt hiervoor contact met ons opnemen. Onderstaand vind u een korte Taxus bemesten handleiding en mest tips & trucs!

Taxus bemesten bij het planten

Het bemesten van een Taxus tijdens het planten is zeer belangrijk om een optimale ‘aangroei’ te realiseren. Tijdens het planten adviseren wij om direct een sterke basis te creëren met betrekking tot een juiste voeding en bodemconditie voor uw taxushaag.

Tijdens het planten van uw taxus, is het van groot belang dat de grond onder de planten goed los gemaakt wordt. De grond onder de planten vermengt u met een combinatie van DCM Vivimus en Jardino potgrond. De grond die u terugplaatst, vermengt u ook met deze meststoffen. De noodzaak hiervan, evenals de benodigde hoeveelheid en verhouding, is uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van uw grond. Voor een passend advies, kunt u altijd contact opnemen! 

Voor een optimale basisvoeding adviseren wij u de onderstaande hoeveelheden en verhoudingen aan te houden. In het schema kunt u bij ieder formaat Taxus Baccata zien hoe veel liter meststoffen u per strekkende meter Taxus nodig heeft.
 
 

Formaat Taxus Baccata DCM Vivimus per strekkende meter Taxus Jardino potgrond per strekkende meter Taxus
40/60 cm 20 liter 12 liter
60/80 cm 20 liter 12 liter
80/100 cm 24 liter 16 liter
100/120 cm 30 liter 20 liter
120/140 cm 30 liter 20 liter
140/160 cm 34 liter 24 liter
160/180 cm 34 liter 24 liter
180/200 cm 40 liter 28 liter
200/225 cm 40 liter  28 liter
225/250 cm 40 liter  28 liter
250/275 cm 40 liter  28 liter


Wilt u meer weten over het planten van de Taxus, bekijk dan hier onze Taxus planten Tips & Trucs >>.

Wanneer kan ik de taxus het beste bemesten?

Het bemesten tijdens het planten is essentieel voor de Taxus Baccata. De DCM Vivimus en de Jardino potgrond bieden samen gedurende een lange periode voldoende meststoffen voor de Taxus Baccata. Zo realiseer je een mooie aangroei.
 
De Taxus Baccata groeit in een tweetal periodes per jaar, dit wordt ook wel eens aangeduid met ‘het eerste en het tweede schot’. Het is dan ook van belang om voor voldoende voeding te zorgen voorafgaande aan deze twee groeiperiodes. In deze fases moet de Taxus de beschikking krijgen over de juiste voedingsstoffen.

Voor het periodiek bemesten van uw taxus adviseren wij dan ook de periode voor de twee groeiperiodes aan te houden om uw taxus te bemesten. U kunt bijmesten met DCM Vivimus. Meng hiervoor enkele centimeters van deze bodemverbeteraar door de toplaag van de bodem.

U kunt uw taxushaag het beste bijmesten in de periodes eind maart / begin april en/of eind juni / begin juli.  


Meer informatie; Taxus snoeien, Taxus prijs, Taxus haag, Taxus kopen

© Copyright 2019 TaxusTopper - Powered by Lightspeed - Development & Online marketing by ROCA online
Beoordeeld met een 9,3 uit 103 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »