TaxusTopper

  • 3 MAANDEN AANGROEIGARANTIE
  • EIGEN KWEKERIJ MET MEER DAN 100.000 TAXUSSEN
  • BEZORGEN €49,95 EN BOVEN DE €500,- GRATIS

Taxus onderhoud

Op zoek naar informatie over Taxus onderhoud? Dan bent u bij Taxus Topper aan het juiste adres. Wij bieden uitgebreide informatie over alle zaken die te maken hebben met Taxus onderhoud, zodat u lang kunt genieten van die prachtige, volle, dichte en diep groene taxushaag! Onderstaand wordt alle informatie kort toegelicht, waarna u door kunt klikken naar een uitgebreide 'handleiding' inclusief Tips & Trucs per 'taxus onderhoud onderwerp', maar allereerst een opsomming van enkele belangrijke wetenswaardigheden over de Taxus Baccata.

De Taxus Baccata, een aantal belangrijke weetjes.

  • De Taxus Baccata komt oorspronkelijk voor in Europa (de Benelux) en gedeidt hier (over het algemeen) dan ook uitstekend.
  • De Taxus baccata is een langzaam groeiende plant, maar kan heel oud en dan ook heel groot / hoog worden.
  • De Taxus Baccata is een giftige plant. De giftige bestanddelen worden gebruikt in diverse soorten medicijnen, onder andere in medicijnen tegen kanker. Het rode vruchtvlees is niet giftig en heeft een zoete smaak, maar de harde pit is wel giftig! 
  • De Taxus Baccata is een ideale haagplant; Goed bestand tegen periodiek snoeien (zelfs volledig terugsnoeien), vertakt sterk, doet het goed in diverse grondsoorten en kan zowel in de zon als in de schaduw (als ook beide) geplaatst worden.
  • De bloeitijd van de Taxus Baccata is van maart tot mei.
     

Hoe werkt het aanplanten van een Taxus?

Het aanplanten van de Taxus is mogelijk in een lange periode, van eind september tot eind maart. En een goed aangeplante taxushaag realiseert minimaal taxus onderhoud! Voorwaarden zijn wel dat het niet meer vriest (en op korte termijn ook niet zal gaan vriezen). In principe kunt u een taxushaag overal plaatsen, in de zon en/of schaduw, in de klei of zanderinge grond, alles is mogelijk. Wel is het belangrijk dat de grond niet te nat is, of te nat wordt (voor langere periodes). Voor een dichte haag is de plantafstand van groot belang, deze is met name afhankelijk van de grootte (hoogte) van de taxusplant die u aan wenst te planten. 

Voor een uitgebreide handleiding, evenals tips en trucs, bekijkt u hier de Taxus aanplanten handleiding van TaxusTopper.nl >>

taxus aanplanten

Het bemesten van een taxus

De Taxus Baccata is een enorm sterke plant die in de meeste situaties groeit, echter is het optimaal bemesten toch een goed idee, zeker bij een taxushaag die nieuw wordt aangepland. Het goed bemesten is een belangrijke factor bij het onderhouden van een mooie taxushaag. Tijdens het aanplanten adviseren wij een goede potgrond en een goede bodemverbeteraar.

Voor een uitgebreide handleiding, evenals tips en trucs, bekijkt u hier de Taxus bemesten handleiding van TaxusTopper.nl >>

Het snoeien van een taxus

Een taxushaag snoeien is 'zo gepiept', maar wel een belangrijke voorwaarde voor een prachtige dichte taxushaag. Periodiek snoeien is dan ook cruciaal bij taxus onderhoud. U kunt het gehele jaar uw haag snoeien, maar zorg er wel voor dat de temperatuur boven het vriespunt ligt. De ideale periodes voor het snoeien betreffen mei tot eind juni en augustus tot en met september. Zorg ervoor dat u uw taxushaag minimaal 2 maal per jaar snoeit en doe dit bij voorkeur met 'somber weer'. In het geval u snoeit in de brandende zon, is het mogelijk dat nieuwe blaadjes verbranden. 

Voor een uitgebreide handleiding, evenals tips en trucs, bekijkt u hier de Taxus snoeien handleiding van TaxusTopper.nl >>

LET OP: Wist u dat u met het snoeiafval van de Taxus Baccata een bijdrage kunt leveren aan kankerbestrijding?
Bekijk hier meer informatie: Draag bij aan kankerbestrijding met taxussnoeisel >>.

Water geven en besproeien van een taxus

De taxus periodiek bewateren / sproeien is vooral de eerste periode na het planten van groot belang. Ook in het geval van regen adviseren wij om extra water te geven. Let er hierbij goed op dat het water in de grond terecht komt (het water moet de wortels bereiken). Zorg er dus voor dat u de Taxus Baccata regelmatig water geeft tijdens warme periodes in zowel het voorjaar als in de zomer, zeker in het jaar dat de taxus aangeplant is, met name de eerste 3 maanden na aanplanten. Wel is het van groot belang om ervoor te zorgen dat de grond niet 'te nat' is (vochtig is goed, te nat niet!) en dat er sprake is van een goede afwatering. De Taxus Baccata houdt namelijk niet van natte voeten en wortelrot is een veelvoorkomend probleem in het geval van een teveel aan water. 

taxus water geven kanon

Houdt rekening met het feit dat de Taxus Baccata giftig is!

Bij het onderhouden van uw Taxushaag is het van belang om rekening te houden met het feit dat de Taxus Baccata een giftige plant is. Wij adviseren u om altijd handschoenen te dragen tijdens taxus onderhoud en om na het snoeien de overblijfselen goed op te ruimen. 

Hier vindt u meer informatie over de Taxus Baccata als giftige plant >>

© Copyright 2024 TaxusTopper -
Beoordeeld met een 9,4 uit 299 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »