TaxusTopper

  • 3 MAANDEN AANGROEIGARANTIE
  • EIGEN KWEKERIJ MET MEER DAN 100.000 TAXUSSEN
  • BEZORGEN €49,95 EN BOVEN DE €500,- GRATIS

Is de Taxus Baccata giftig?

Het antwoord is ja, de Taxus Baccata is giftig voor mens en dier. Alle soorten Taxus bevatten de giftige stof Taxine. In principe bevatten alle delen van de Taxus Baccata deze giftige stof, met uitzondering van de zaadkragen (schijnbessen). De bessen zijn zelfs eetbaar en hebben een zoete smaak. De pit in de bes, oftewel het zaad, is echter zeer giftig. Voor vogels is het eten van de bessen, oftewel het eten van de zaden, niet dodelijk, maar grazende dieren kunnen sterven na het eten van Taxus bladeren. 

De giftige bestanddelen van de Taxus Baccata worden gebruikt in diverse soorten medicijnen, vooral in medicijnen tegen kanker.

taxus zaden giftig

De Taxus Baccata is giftig, houd hier rekening mee.

De Taxus is een ideale haagplant en zeer populair voor gebruik in tuinen en parken, echter is het wel raadzaam om rekening te houden met het feit dat de Taxus giftig is. Plant uw taxushaag dan ook niet op een plek waar de kans bestaat dat grazende dieren (voornamelijk vee en paarden) ervan zullen eten. Kleine kinderen verkennen de wereld om hen heen door van alles in hun mond te stoppen. Ook zij kunnen dus ongewenst eten van een taxushaag. 

De meeste grazende dieren eten de planten niet doordat de plant gevaarlijk ruikt voor dieren. Echter gaat de geur eraf als de bladeren niet meer aan de plant zit zoals na het snoeien. Ruim het snoeiafval daarom goed op. Het beste is om het op te vangen met een zeil. Dat snoeiafval kunt u ook inleveren waarna er medicijnen van gemaakt kunnen worden. 

taxus snoeien

 

Daarnaast adviseren wij u altijd om, tijdens het snoeien van de Taxus, handschoenen te dragen, gewoon voor de zekerheid!

Verder is het opruimen van de overblijfselen na het snoeien van een taxushaag een belangrijke taak! Zorg er hierbij voor dat dieren er niet van kunnen eten en draag ook hierbij altijd handschoenen!

 

Meer informatie over de Taxus Baccata; Taxus planten, Taxus bemesten, Taxus Baccata prijs, Taxus heg

© Copyright 2024 TaxusTopper -
Beoordeeld met een 9,4 uit 299 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »