TaxusTopper

  • 3 MAANDEN AANGROEIGARANTIE
  • EIGEN KWEKERIJ MET MEER DAN 100.000 TAXUSSEN
  • BEZORGEN €24,95 EN BOVEN DE €500,- GRATIS

Handleiding poten taxusplant

Taxus planten stappenplan en handige Tips & Trucs.

LET OP: De Taxus Baccata planten worden door TaxusTopper geleverd met een gaasje om de kluit. Verwijder deze niet! Poot de planten dus inclusief het gaasje, deze zal na verloop van tijd organisch afbreken (door de grond worden opgenomen).  

1: Zorg voor losse grond. Het is van groot belang dat u de grond goed los maakt alvorens de Taxushaag geplant wordt. 

2: Graaf vervolgens een gleuf in de grond voor een taxushaag, of een gat in het geval van een enkele Taxus Baccata. In het geval van een enkele Taxus, adviseren wij een kuil die ongeveer tweemaal de omvang heeft van de kluit. In het geval van een taxushaag moet u er in ieder geval voor zorgen dat de gleuf minimaal 50 centimeter breed is. 

3: U kunt hierbij meteen voor een goede basis voeding zorgen. Voor het planten van de Taxus kunt u compost in de gleuf doen, eventueel vermengd met scherp zand. Op deze manier weet u zeker dat uw nieuwe taxushaag voldoende voeding krijgt!

4: Zorg er hierbij tevens voor dat de grond wel vochtig is, maar niet te nat. Een vochtige grond is belangrijk, maar de Taxus Baccata houdt niet van natte grond! Plant u de taxus in een droge periode, zorg dan dat u al wat water in de gleuf laat lopen.
 
5: In het geval van een taxushaag kunt u de Taxusplanten op de juiste afstand van elkaar naast de gleuf leggen. Bekijk hiervoor eerst bovenstaande informatie ‘Wat is de juiste plantafstand van de Taxus’. Vervolgens kunt u echt starten met het planten!

6: Let er goed op dat u de taxushaag niet te diep in de grond plant. Houd hierbij aan dat u de Taxus haagplanten niet dieper plant dan dat deze in de pot stond. 

7: In het geval van een taxushaag in een rechte rij, kunt u een touw langs de gleuf spannen zodat u zorgt voor een mooie strakke en rechte haag. Wilt u een extra dikke haag creëren? Plant de taxus dan om en om in 2 rijen. 

8: Vervolgens kunt u de gleuf weer met grond vullen. Zorg er hierbij voor dat de Taxus niet te diep wordt geplant (zie punt 6!). Ga hierbij uit van de hoogte van de kluit die in de pot stond, oftewel tot de onderste takken van de Taxus. U kunt hierbij van te voren de grond mengen met een bodemverbeteraar, zoals bijvoorbeeld organische tuinturf en/of gedroogde koemestkorrels.

Bekijk hier meer informatie over taxus bemesten >>

9: Druk de grond vervolgens rustig aan. U kunt hierbij de grond voorzichtig aantrappen. Zorg er hierbij voor dat de grond vochtig is en/of blijft. 

10: Houdt de grond vochtig, zeker tijdens de eerste drie maanden na het planten, maar niet te nat! Verwijder tevens het onkruid periodiek. 

11: Bijsnoeien is belangrijk in het begin. Houdt er hierbij rekening mee dat het vooral bijsnoeien van de zijkanten betreft zodat de taxus mooi vol wordt en sterk vertakt. Moet de taxushaag nog in de hoogte groeien? Snoei de bovenkant dan pas wanneer de gewenste hoogte bereikt is!

Bekijk hier meer informatie over taxus snoeien >>

12: Van eind maart / begin april tot eind september / begin augustus kunt u de taxus haag extra bemesten.

Advies over het bemesten:

Wanneer de grond zuur is, adviseren wij tevens om kalk te strooien. Houdt hierbij ongeveer 250 gram kalk aan per taxusplant. Wanneer de taxushaag geplant is, adviseren wij om uw haag te bemesten met organische koemestkorrels. Hierbij adviseren wij in het geval van een nieuwe geplante haag ongeveer 250 gram per Taxus.

LET OP: Wij adviseren niet om organische koemestkorrels en kalk tegelijkertijd te gebruiken. U kunt het beste eenmaal per jaar 'bij kalken' in het voorjaar.

 

© Copyright 2019 TaxusTopper - Powered by Lightspeed - Development & Online marketing by ROCA online
Beoordeeld met een 9,3 uit 103 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »