TaxusTopper

 • 3 MAANDEN AANGROEIGARANTIE
 • EIGEN KWEKERIJ MET MEER DAN 100.000 TAXUSSEN
 • BEZORGEN €49,95 EN BOVEN DE €500,- GRATIS
Wanneer u op zoek bent naar een Taxus Baccata, bent u bij Taxus Topper aan het juiste adres! Met een eigen Taxus kwekerij van maar liefst 100.000 planten leveren wij uw Taxus Baccata vers uit eigen kwekerij. Bij TaxusTopper bent u dan ook verzekerd dat uw Taxus snel thuis wordt bezorgd.
 
  • Taxus 40 - 50 cm (Baccata in pot)

   Een taxushaag van 50 - 60 cm hoog in pot bestelt u online snel & voor de scherpste prijs bij TaxusTopper.nl; Topkwaliteit Taxus uit eigen kwekerij!

   €6,25 Uitverkocht
  • Taxus 50 - 60 cm (Baccata in pot)

   Een taxushaag van 50 - 60 cm hoog in pot bestelt u online snel & voor de scherpste prijs bij TaxusTopper.nl; Topkwaliteit Taxus uit eigen kwekerij!

   €6,50 Uitverkocht
  • Taxus 60 - 80 cm (Baccata)

   Een taxushaag van 60 - 80 cm hoog bestelt u online snel & voor de scherpste prijs bij TaxusTopper.nl; Topkwaliteit Taxus uit eigen kwekerij!

   €9,75 Uitverkocht
  • Taxus 80 - 100 cm (Baccata)

   Topkwaliteit Taxus Baccata van 80 - 100 centimeter bestelt u online bij TaxusTopper; Topkwaliteit, eigen kwekerij, snel in huis, incl. plantenservice!

   €13,50 Uitverkocht
  • Taxus 100 - 120 cm (Baccata)

   Taxustopper; Topkwaliteit Taxus Baccata voor de scherpste prijs! Bestel uw Taxus 100 - 120 cm eenvoudig & snel; vers gerooid en direct uit eigen kweek geleverd!

   €16,75 Uitverkocht
  • Taxus 120 - 140 cm (Baccata)

   Een Taxus van 120 - 140 cm bestelt u online bij TaxusTopper.nl; Topkwaliteit Taxus tegen de scherpste prijs! Vers gerooid uit eigen Taxus kwekerij!

   €24,95 Uitverkocht
  • Taxus 140 - 160 cm (Baccata)

   Een Taxus Baccata 140 - 160 centimeter van topkwaliteit bestelt u, voor de scherpste prijs, bij TaxusTopper.nl; Topkwaliteit Taxus uit eigen kweek!

   €33,95 Uitverkocht
  • Taxus 160 - 180 cm (Baccata)

   TaxusTopper; hoogwaardige kwaliteit Taxus Baccata, direct uit eigen kweek en dagelijks vers gerooid. Bestel uw Taxus van 160 - 180 cm snel online!

   €45,00 Uitverkocht
  • Taxus 180 - 200 cm (Baccata)

   Een Taxus van 180 - 200 cm bestelt u snel en online bij TaxusTopper.nl; Hoogwaardige kwaliteit Taxus en vers gerooid uit eigen Taxus kwekerij! Bestel nu deze topkwaliteit Taxus uit eigen kwekerij!

   €69,95 Uitverkocht
  • Taxus 200 - 225 cm (Baccata)

   Een Taxus van 200 - 225 cm bestelt u snel en online bij TaxusTopper.nl; Hoogwaardige kwaliteit Taxus en vers gerooid uit eigen Taxus kwekerij! Bestel nu deze topkwaliteit Taxus uit eigen kwekerij!

   €84,95 Uitverkocht

Topkwaliteit Taxus Baccata tegen de scherpste prijs!

Taxux Topper staat voor Taxus Baccata van topkwaliteit, tegen een scherpe prijs. Op onze eigen kwekerij zijn wij het hele jaar door bezig met het realiseren van een optimale kwaliteit. Bij TaxusTopper bent u dan ook verzekerd van een Taxushaag van topkwaliteit. Omdat we uit eigen kwekerij leveren kunnen wij daarnaast een hele scherpe prijs bieden. Nergens in Nederland ontvangt u onze kwaliteit tegen onze prijzen. 

LET OP: Daarnaast een belangrijke opmerking m.b.t. de hoogte van de Taxus Baccata. Bij TaxusTopper wordt uitgegaan vanaf de bovenkant kluit tot en met de bovenkant van de taxusplant.

TaxusTopper; meer dan 30 jaar kennis en kunde verzameld voor u!

TaxusTopper heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het kweken van Taxus Baccata. De kennis en kunde die wij in deze jaren opgedaan hebben, delen we graag met u. U kunt op onze website niet alleen snel en eenvoudig uw Taxus kopen. U vindt op onze website ook allerlei tips en trucs omtrent de verzorging van de Taxus.
 
Dit begint bij het selecteren van de juiste voedingstoffen. Informatie over welke bemesting nodig is voor een goede aangroei van de planten vindt u in onze Taxus bemesten handleiding. Daarnaast hebben wij een Taxus poten handleiding, waarin u kunt lezen en bekijken hoe u het aanplanten van Taxus Baccata aan kunt pakken. Tenslotte hebben wij nog een Taxus snoeien handleiding. Hierin vindt u informatie over het snoeien van de Taxus. 
 

Over de Taxus Baccata

TaxusTopper is gespecialiseerd in Taxus Baccata en wij informeren u dan ook graag over deze prachtige plant! De Taxus Bacata, oftewel de venijnboom, is een conifeer uit de Taxus familie (Taxaceae) en komt oorspronkelijk voor in Europa (de Benelux), maar ook in Azie (het zuidwesten) en Afrika (het noorden). De Taxus Baccata is een langzaam groeiende plant en kan heel oud en maar liefst 20 meter hoog worden. Verder is de Taxus Baccata tweehuizig, dit wilt zeggen dat er zowel mannelijke als vrouwelijke Taxussen zijn.

De Taxus Baccata is een giftige plant. De giftige bestanddelen worden gebruikt in diverse soorten medicijnen, onder andere in medicijnen tegen kanker. Het rode vruchtvlees is niet giftig en heeft een zoete smaak, maar de harde pit is wel giftig!

Het feit dat de Taxus Baccata zeer goed bestand is tegen periodiek snoeien en uit nature goed en sterk vertakt, maakt een Taxus Baccata ideaal geschikt voor een heg / haag. Ook is de Taxus veelgebruikt op begraafplaatsen. De Taxus Baccata van Fortinghall wordt door velen gezien als de oudste boom.

Nog meer informatie over de Taxus Baccata!

Familie: Taxaceae

Taxus baccata takjeDiagnostische kenmerken: De bladen van de Taxus Baccata zijn lijnvormig en vlak. De bovenkant van de bladen is donkergroen en een
beetje glanzend. De onderkant van de bladeren is wat lichter groen. De bladen bestaan daarnaast uit twee rijen. De twijgen van de Taxus Baccata (1 en 2 jarige houten stengels, die uit zullen groeien tot de takken) worden pas in het tweede jaar bruin. Voor deze tijd zijn de twijgen van de Taxus Baccata heel helder groen. De jonge zaden van de Taxus zijn groen en rijpe zaden worden omgeven door een omhulsel van rood vruchtvlees in een soort van bekervorm.

Onderscheid ten opzichte van andere sparachtigen; De groene twijgen.

Hoogte: Tot 18 a 20 meter

Bloeitijd: maart - mei

Levensvorm: Fanerofyt

Standplaatsen: Loofbossen met een vochtige bodem en grond rijk aan humus (humeuze zandgrond). De Taxus Baccata komt vaak voor langs beken en wordt veelvuldig geplaatst in tuinen (hagen) en parken (begrafenisplaatsen).

Verspreiding / zeldzaamheid: Van nature kwam de Taxus Baccata wild voor in het subcentreuroop district. Op dit moment is de Taxus Baccata in heel Nederland volledig ingeburgerd en vrij algemeen / standaard en veelvuldig aangeplant.
 
© Copyright 2024 TaxusTopper -
Beoordeeld met een 9,4 uit 299 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »