TaxusTopper

 • 3 MAANDEN AANGROEIGARANTIE
 • EIGEN KWEKERIJ MET MEER DAN 100.000 TAXUSSEN
 • BEZORGEN €49,95 EN BOVEN DE €500,- GRATIS

Hoe snoei je je Taxus (baccata)?


Een taxus snoeien is in principe een fluitje van een cent, maar het is wel belangrijk dat u weet wat u doet! Omdat TaxusTopper staat voor Taxus Baccata van topkwaliteit, willen wij u uiteraard graag helpen bij het realiseren van een prachtige, groene, dichte en volle taxushaag. Om u hierbij optimaal van dienst te zijn, hebben wij een handige Taxus snoei handleiding voor u samengesteld. Mocht u desondanks nog vragen hebben, zijn de medewerkers van TaxusTopper u in het geval van vragen graag van dienst!

Wanneer moet u uw taxus snoeien?

In principe kunt u het gehele jaar door, wanneer de temperatuur boven het vriespunt ligt, uw taxus snoeien. De ideale periode voor het snoeien van een Taxus betreft de periode van begin mei tot ongeveer half juli. Ook de periode van augustus tot en met september is een goede periode voor het snoeien van uw taxushaag. Wilt u een kwalitatieve taxushaag die mooi vol en dicht is, dan adviseren wij u om minimaal twee maal per jaar uw taxus te snoeien (in bovenstaande periodes wel te verstaan!).

Daarnaast adviseren wij om uw taxus te snoeien bij somber weer. Een bewolkte dag en/of het begin van de avond zijn ideale weersomstandigheden voor het snoeien van een taxushaag. Snoeien bij zonnig weer is af te raden, aangezien de kans hierbij aanwezig is dat nieuwe blaadjes verbranden.

taxus snoeien


Het belang van periodiek snoeien

Het snoeien van een taxus is (voor de meeste mensen althans) geen klusje waar reikhalzend naar wordt uitgekeken. Echter is het periodiek snoeien van uw taxus van groot belang voor de groei, de dikte en ‘volheid’ van uw taxushaag. De Taxus Baccata is van nature een langzame groeier, waarbij jaarlijks een groei van om en de nabij 30 centimeter echt de maximale groei betreft.

Hierbij is het belangrijk dat de Taxus niet alleen in de hoogte, maar vooral ook in de breedte groeit. Het groeien van de zijtakken en het ontstaan van nieuwe scheuten is van groot belang voor de dichtheid en volheid van uw taxushaag. Om deze groei te stimuleren is snoeien noodzakelijk. Het aantal malen per jaar dat er gesnoeid moet worden is van vele factoren afhankelijk, maar de volgende stelregel is van groot belang; Hoe vaker je snoeit, hoe dichter uw Taxus groeit!

Het juiste gereedschap voor het snoeien van uw taxus

Het voornaamste gereedschap voor het snoeien van een taxus betreft een goede snoeischaar, of dit nu een hand snoeischaar of een elektrische snoeischaar is. In principe kunt u beide varianten gebruiken voor een goed resultaat, zolang de schaar maar scherp en goed geolied is. De Taxus Baccata is een sterke plant en het snoeien van een Taxus vereist dan ook scherpe snijmessen. Ook adviseren wij u het dragen van handschoenen tijdens het snoeien, ook omdat de Taxus Baccata een giftige plant is.

TIP: Laat uw snoeischaar periodiek slijpen. Kies voor een jaarlijkse slijpbeurt, voor een optimaal snoei resultaat!

Taxus snoeien Tips & Trucs

 • Zorg ervoor dat u tijdens het snoeien uw taxus van breed naar smal snoeit. Op deze manier zorgt u er namelijk voor dat de gehele taxushaag voldoende zonlicht ontvangt. Dit stimuleert de groei van de gehele taxuslaag waardoor deze gelijkmatig zal groeien.
 • Wilt u dat uw taxushaag hoger wordt? Snoei dan voornamelijk de zijkanten. Hierbij wordt de dichtheid van de taxushaag gestimuleerd en wordt de groei in de hoogte niet afgebroken. Begin pas met het snoeien van de bovenkant, zodra de gewenste hoogte is bereikt!
 • Snoeit u uw taxushaag tweemaal per jaar? In dat geval adviseren wij u om uw taxus te snoeien in juni en vervolgens nogmaals in eind augustus, begin september. Dit is de meest optimale verdeling in het geval u uw taxushaag tweemaal per jaar snoeit. Als het een nieuwe haag betreft, kunt u het best direct na het planten de haag snoeien.
 • Bent u aan’t denken over een volledige terugsnoei van uw taxushaag? De Taxus Baccata is een conifeer waarbij het terugsnoeien tot op het hout tot de mogelijkheden behoort. Houdt er hierbij wel rekening mee dat het tot wel drie jaar kan duren voordat uw taxushaag weer volledig dichtgegroeid is. Het volledig terugsnoeien van uw taxushaag is een optie wanneer uw huidige haag te breed is uitgegroeid en u de volledige haag in breedte flink terug wenst te brengen.
 • De Taxus Baccata verdraagt een flinke snoeibeurt heel goed, veel beter dan de meeste coniferen en haagplanten in zijn algemeen. U kunt uw taxus heg tijdens een snoeibeurt dus flink inkorten en zelfs uitdunnen zonder dag u bang hoeft te zijn dat uw taxushaag dit niet zal overleven!
 • Wilt u uw taxushaag in speciale vormen snoeien? De Taxus Baccata leent zich hier uitstekend voor.
 • Aangezien de Taxus Baccata een giftige plant is, is het opruimen van de snoei overblijfselen een belangrijke taak bij het snoeien van een taxus. Zorg er dan ook voor dat dieren hier niet van eten en draag daarnaast altijd handschoenen.
   

LET OP: Wist u dat u met het snoeiafval van de Taxus Baccata een bijdrage kunt leveren aan kankerbestrijding?
Bekijk hier meer informatie: Draag bij aan kankerbestrijding met taxussnoeisel >>.Meer informatie: Taxus giftig, Taxus bestellen, Taxus in pot, goedkope Taxus

© Copyright 2024 TaxusTopper -
Beoordeeld met een 9,4 uit 299 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »