TaxusTopper

  • 3 MAANDEN AANGROEIGARANTIE
  • EIGEN KWEKERIJ MET MEER DAN 100.000 TAXUSSEN
  • BEZORGEN €49,95 EN BOVEN DE €500,- GRATIS

Taxus Baccata plantinstructie

Taxus planten stappenplan en handige Tips & Trucs.

 

 

LET OP: De Taxus Baccata planten worden door TaxusTopper geleverd met een gaasje om de kluit. Verwijder deze niet! Poot de planten dus inclusief het gaasje, deze zal na verloop van tijd organisch afbreken (door de grond worden opgenomen).  

Stap 1 Het spannen van een touwtje
Wilt u een rechte haag creëren? Dan kun u het best een touwtje spannen waarlangs u de geul kunt graven en de planten zult poten.

Stap 2 Het graven van de geul
Het graven van de geul doet u net iets dieper dan de kluit van de plant, want er komt nog bodemverbeteraar in de geul. U kunt één plant in de geul plaatsen om te controleren of de geul de goede diepte heeft. Houdt voor de breedte van de geul de breedte van de kluit aan. De uitgegraven grond legt u langs de geul.

Stap 3 Bodemverbeteraar in de geul
Verdeel driekwart van de bodemverbeteraar in de geul die u zojuist heeft gemaakt. De rest houdt u opzij voor het afdekken van de planten.

Bekijk hier meer informatie over taxus bemesten >>

Stap 4 Bodemverbeteraar vermengen
De bodemverbeteraar in de geul moet vermengd worden met de grond eronder. Dit doet u met een spade. Belangrijk hierbij is dat u de spade goed diep steekt. Zo breekt u alle harde grondlagen open, zodat de grond waterdoorlatend wordt

Stap 5 Harde grond behandelen
Heeft u zeer harde grond? Bijvoorbeeld omdat u kleigrond heeft of omdat uw grond aangereden is door zware machines bij een verbouwing? Dan kan overtollig regenwater niet meer wegvloeien. De Taxus Baccata heeft mooie rulle grond nodig. Door gaten te boren met een grondboor kan overtollig regenwater gemakkelijk weg. Deze gaten vult u met grof zand. Door de kieren van dit zand kan overtollig water wegvloeien.

Stap 6 Bodemverbeteraar vermengen
De opzij gehouden bodemverbeteraar kunt u nu op de uitgegraven grond strooien. Deze vermengt u, zodat u hiermee zo dadelijk de planten af kunt dekken.

Stap 7 Poten van de planten
Verdeel eerst alle planten langs de geul, zodat de haag mooi overal even dicht wordt. Plaats de Taxus haagplanten hoog in de grond. Als u de Taxus Baccata te diep in de grond plaatst, is de kans groot dat de planten te vochtig komt te staan. Het netje om de kluit hoeft u niet te verwijderen, dit zal vanzelf vergaan. Dit netje biedt bovendien een indicatie voor de diepte waarop u de planten moet poten: na het poten moet de bovenkant van het netje net wel, net niet, zichtbaar blijven.

Stap 8 Snoeien van de planten
Wanneer u de planten in de herfst of de winter poot, dan is het snoeien van de planten optioneel. De groei van het zichtbare deel van de planten staat in de herfst en winter stil. De wortels van de plant ontwikkelen zich nog wel. Wanneer u de planten in de lente poot, dan zult u ze wel direct moeten snoeien. Snoei de Taxus Baccata recht langs de kanten op. Hierdoor krijgt u een strak resultaat. De planten hebben één tot twee jaar nodig om tot een mooie volle haag te volgroeien. Wanneer u sneller een mooie volle haag wilt verkrijgen, dan kunt u de toppen van de planten eraf snoeien op de gewenste hoogte. Hierdoor zal de plant minder in de hoogte groeien. De energie van de plant wordt daardoor in grotere mate besteed aan de groei in de breedte, waardoor u sneller een volle haag verkrijgt.

Bekijk hier meer informatie over taxus snoeien >>

Stap 9 Water geven
Zorg er na het poten van de Taxus Baccata voor dat u de planten voldoende water geeft. Dit is vooral van belang wanneer de planten in de lente worden gepoot. De plant zal nu gaan groeien en de wortels moeten zich nog verder ontwikkelen. Als de planten voldoende water hebben, dan kunt u gaan genieten van uw nieuwe taxus haag!

© Copyright 2024 TaxusTopper -
Beoordeeld met een 9,4 uit 299 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »