TaxusTopper

  • 3 MAANDEN AANGROEIGARANTIE
  • EIGEN KWEKERIJ MET MEER DAN 100.000 TAXUSSEN
  • BEZORGEN €49,95 EN BOVEN DE €500,- GRATIS

Draag bij aan kankerbestrijding met snoeisel

Wist u dat u, in het geval u Taxus Baccata in uw tuin heeft, actief een bijdrage kunt leveren aan kankerbestrijding?

Je taxushaag bevat baccatine, een belangrijke grondstof voor de aanmaak van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Bij 50% van de chemotherapieën kiest men voor geneesmiddelen op basis van baccatine. Gooi het snoeiafval dus nooit weg! Een ander is er dankbaar voor!

 

Waarom is het snoeisel van de Taxus Baccata zo belangrijk?

De Taxus Baccata bevat, in de eerder genoemde snoeiperiode, de stof baccatine. Dit is een belangrijke grondstof voor de aanmaak van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Bij 50% van de chemotherapieën kiest men voor geneesmiddelen op basis van deze stof, die alleen in de Taxus Baccata voorkomt. Andere soorten taxus bevatten geen baccatine. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapie. 

taxus snoeien

Draag bij door jong taxussnoeisel in te leveren.

In de snoeiperiode van 15 juni tot 31 augustus is de basisgrondstrof die gebruikt wordt voor chemotherapie aanwezig in de Taxus. De inzameling wordt gesteund door gemeenten, begraafplaatsen en andere groenprofessionals zoals hoveniers. Omdat de Taxus Baccata zo'n populaire haagplant is in o.a. Nederland kunnen particulieren ook substantieel bijdragen aan kankerbestrijding, elk takje telt!

Wilt u meer hierover weten, bezoek dan de website www.vergrootdehoop.nl. Hier vindt u alle informatie over de actie, de voorwaarden en tevens alle inzamelpunten waar het snoeisel ingeleverd kan worden. 

Hoe kunt u een bijdrage leveren.

Heeft u een taxushaag in uw tuin? Snoei deze dan in de periode van 15 juni tot 31 augustus.

Wanneer u de haag gaat snoeien moet u dus niet vergeten om het snoeisel in te leveren. Dit kan vaak bij de gemeente of bij plaatselijke tuincentra of tuin- en hobbywinkels. Wanneer u uw snoeisel wilt inleveren moet u ervoor zorgen dat u uw haag ieder jaar snoeit. Alleen de takjes en het blad wat één jaar oud is, is bruikbaar. Zorg ervoor dat het snoeiafval vrij is van zand en ander blad. Leg daarom voorafgaand aan het snoeien een zeil neer. Dit zorgt voor puur bruikbaar materiaal. Door hoge temperatuur verdwijnt de baccatine uit de bladeren. Zet de luchtige zak (geen plastic) dus niet in de zon. Houd de zak open om broei te voorkomen.

taxus baccata snoeien

 
© Copyright 2024 TaxusTopper -
Beoordeeld met een 9,4 uit 299 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »