TaxusTopper

  • 3 MAANDEN AANGROEIGARANTIE
  • EIGEN KWEKERIJ MET MEER DAN 100.000 TAXUSSEN
  • BEZORGEN €24,95 EN BOVEN DE €500,- GRATIS

Draag bij aan kankerbestrijding met snoeisel

Wist u dat u, in het geval u Taxus Baccata in uw tuin heeft, actief een bijdrage kunt leveren aan kankerbestrijding? U kunt dit doen door jong taxussnoeisel in te leveren. In de snoeiperiode van 15 juni tot 31 augustus is de basisgrondstrof die gebruikt wordt voor chemotherapie aanwezig in de Taxus. De inzameling wordt gesteund door gemeenten, begraafplaatsen en andere groenprofessionals zoals hoveniers. Omdat de Taxus Baccata zo'n populaire haagplant is in o.a. Nederland kunnen particulieren ook substantieel bijdragen aan kankerbestrijding, elk takje telt!

Wilt u meer hierover weten, bezoek dan de website www.vergrootdehoop.nl. Hier vindt u alle informatie over de actie, de voorwaarden en tevens alle inzamelpunten waar het snoeisel ingeleverd kan worden. 

Hoe kunt u een bijdrage leveren.

Heeft u een taxushaag in uw tuin? Snoei deze dan in de periode van 15 juni tot 31 augustus. U kunt het taxussnoeisel vervolgens inleveren bij het inzamelpunt van uw gemeente. Let er goed op dat u alleen de jonge taxusscheuten van uw haag snoeit en inlevert.

Waarom is het snoeisel van de Taxus Baccata zo belangrijk?

De Taxus Baccata bevat, in de eerder genoemde snoeiperiode, de stof baccatine. Dit is een belangrijke grondstof voor de aanmaak van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Bij 50% van de chemotherapieën kiest men voor geneesmiddelen op basis van deze stof, die alleen in de Taxus Baccata voorkomt. Andere soorten taxus bevatten geen baccatine. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapie. 
© Copyright 2019 TaxusTopper - Powered by Lightspeed - Development & Online marketing by ROCA online
Beoordeeld met een 9,3 uit 103 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »