TaxusTopper

 • 3 MAANDEN AANGROEIGARANTIE
 • EIGEN KWEKERIJ MET MEER DAN 100.000 TAXUSSEN
 • BEZORGEN €49,95 EN BOVEN DE €500,- GRATIS

Een Taxus bol bestelt u direct online voor de beste prijs bij TaxusTopper.nl! In pot komt een Taxusbol mooi tot zijn recht. Ook in de tuin kan hij erg mooi zijn met een paar Taxus bollen bij elkaar. Heeft u last gehad van de Buxusmot of wilt u gewoon een hele sterke prachtige bol. Nergens ontvangt u een Taxus Baccatabol van deze kwaliteit, voor deze prijs! Wij hebben altijd Taxusbollen te koop, direct van onze eigen Taxus kwekerij.

LET OP: Het nieuwe plantseizoen voor Taxus Baccata start na de zomer. Wanneer u in de voorverkoop planten bestelt, kunnen deze vanaf september/oktober 2024 geleverd worden.

  • SALE
  • Taxus bol 40+

   In pot komt een Taxus bol mooi tot zijn recht. Ook in de tuin kan hij erg mooi zijn met een paar Taxus bollen bij elkaar. Nergens ontvangt u een Taxus Baccatabol van deze kwaliteit, voor deze prijs! Wij hebben altijd Taxusbollen te koop, direct van onze e

   €50,00 €45,00
   Meer info
  • SALE
  • Taxus bol 50+

   In pot komt een Taxus bol mooi tot zijn recht. Ook in de tuin kan hij erg mooi zijn met een paar Taxus bollen bij elkaar. Nergens ontvangt u een Taxus Baccatabol van deze kwaliteit, voor deze prijs! Wij hebben altijd Taxusbollen te koop, direct van onze

   €66,00 €59,40
   Meer info
  • SALE
  • Taxus bol 60+

   In pot komt een Taxus bol mooi tot zijn recht. Ook in de tuin kan hij erg mooi zijn met een paar Taxus bollen bij elkaar. Nergens ontvangt u een Taxus Baccatabol van deze kwaliteit, voor deze prijs! Wij hebben altijd Taxusbollen te koop, direct van onze e

   €100,00 €90,00
   Meer info
  • SALE
  • Taxus bol 70+

   In pot komt een Taxus bol mooi tot zijn recht. Ook in de tuin kan hij erg mooi zijn met een paar Taxus bollen bij elkaar. Nergens ontvangt u een Taxus Baccatabol van deze kwaliteit, voor deze prijs! Wij hebben altijd Taxusbollen te koop, direct van onze e

   €140,00 €126,00
   Meer info

Taxus bollen in diverse maten: van 35 cm tot en met 70 cm!

In uw zoektocht naar een taxus bol is de kans groot dat u direct slaagt bij Taxus Topper. Wij hebben de meest gevraagde taxusbol afmetingen opgenomen binnen onze online collectie. Deze kunt u direct online bestellen. 

Een taxusbol van topkwaliteit voordelig online.

Wij staan garant voor topkwaliteit Taxus Baccata bollen, die wij na uw bestelling direct uit eigen kwekerij leveren. Deze werkwijze staat garant voor topkwaliteit producten, waarbij u zich geen zorgen hoeft te maken over uitdroging. 

taxus bollen in vrachtwagen

Een taxus baccata bol online kopen, waar moet u op letten.

Taxus gesnoeid als bolvorm is de meest voorkomende snoeivorm van Taxus naast de haag. In een klassieke tuin zie je de bollen vaak terugkomen naast de strak gesnoeide haag. Dit geeft een mooi rustgevend contrast contrast. Wanneer je voor taxusbollen met verschillende doorsnedes kiest, creëer je een speels effect.  Het kan ook prima samen met andere grond bedenkende planten. Wilt u bijvoorbeeld een meer natuurlijke tuin. Zet dan mooie siergrassen of hortensia´s tussen de bollen  Het is extra mooi wanneer je planten met een bolvormige bloeiwijze met taxus bollen combineert. Niets is mooier dan het creëren van een eigen tuin. Of dit nu in een week gerealiseerd wordt of een levenswerk is, Taxus blijft een levenslang mooi. Niet voor niets word het vaker de levensboom genoemd.

TaxusTopper; Topkwaliteit Taxus Baccata tegen de scherpste prijs!

Taxux Topper staat voor Taxus Baccata van topkwaliteit, tegen een scherpe prijs. Op onze eigen kwekerij zijn wij het hele jaar door bezig met het realiseren van een optimale kwaliteit. Bij TaxusTopper bent u dan ook verzekerd een Taxushaag van topkwaliteit. Omdat we uit eigen kwekerij leveren kunnen wij daarnaast een hele scherpe prijs bieden. Nergens in Nederland ontvangt u onze kwaliteit tegen onze prijzen. 

LET OP: Daarnaast een belangrijke opmerking m.b.t. de hoogte van de Taxus Baccata. Bij TaxusTopper wordt uitgegaan vanaf de bovenkant kluit tot en met de bovenkant van de taxusplant.

TaxusTopper; meer dan 30 jaar kennis en kunde verzameld voor u!

TaxusTopper heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het kweken van Taxus Baccata. De kennis en kunde die wij in deze jaren opgedaan hebben, delen we graag met u. U kunt op onze website niet alleen snel en eenvoudig uw Taxus kopen. U vindt op onze website ook allerlei tips en trucs omtrent de verzorging van de Taxus.
 
Dit begint bij het selecteren van de juiste voedingstoffen. Informatie over welke bemesting nodig is voor een goede aangroei van de planten vindt u in onze Taxus bemesten handleiding. Daarnaast hebben wij een Taxus poten handleiding, waarin u kunt lezen en bekijken hoe u het aanplanten van Taxus Baccata aan kunt pakken. Tenslotte hebben wij nog een Taxus snoeien handleiding. Hierin vindt u informatie over het snoeien van de Taxus. 
 

Over de Taxus Baccata

TaxusTopper is gespecialiseerd in Taxus Baccata en wij informeren u dan ook graag over deze prachtige plant! De Taxus Bacata, oftewel de venijnboom, is een conifeer uit de Taxus familie (Taxaceae) en komt oorspronkelijk voor in Europa (de Benelux), maar ook in Azie (het zuidwesten) en Afrika (het noorden). De Taxus Baccata is een langzaam groeiende plant en kan heel oud en maar liefst 20 meter hoog worden. Verder is de Taxus Baccata tweehuizig, dit wilt zeggen dat er zowel mannelijke als vrouwelijke Taxussen zijn. 

De Taxus Baccata is een giftige plant. De giftige bestanddelen worden gebruikt in diverse soorten medicijnen, onder andere in medicijnen tegen kanker. Het rode vruchtvlees is niet giftig en heeft een zoete smaak, maar de harde pit is wel giftig! 

Het feit dat de Taxus Baccata zeer goed bestand is tegen periodiek snoeien en uit nature goed en sterk vertakt, maakt een Taxus Baccata ideaal geschikt voor een heg / haag. Ook is de Taxus veelgebruikt op begraafplaatsen. De Taxus Baccata van Fortinghall wordt door velen gezien als de oudste boom. 

Nog meer informatie over de Taxus Baccata!

Familie: Taxaceae

Diagnostische kenmerken: De bladen van de Taxus Baccata zijn lijnvormig en vlak. De bovenkant van de bladen is donkergroen en een beetje glanzend. De onderkant van de bladeren is wat lichter groen. De bladen bestaan daarnaast uit twee rijen. De twijgen van de Taxus Baccata (1 en 2 jarige houten stengels, die uit zullen groeien tot de takken) worden pas in het tweede jaar bruin. Voor deze tijd zijn de twijgen van de Taxus Baccata heel helder groen. De jonge zaden van de Taxus zijn groen en rijpe zaden worden omgeven door een omhulsel van rood vruchtvlees in een soort van bekervorm. 

Onderscheid ten opzichte van andere sparachtigen; De groene twijgen. 

Hoogte: Tot 18 a 20 meter

Bloeitijd: maart - mei

Levensvorm: Fanerofyt

Standplaatsen: Loofbossen met een vochtige bodem en grond rijk aan humus (humeuze zandgrond). De Taxus Baccata komt vaak voor langs beken en wordt veelvuldig geplaatst in tuinen (hagen) en parken (begrafenisplaatsen).

Verspreiding / zeldzaamheid: Van nature kwam de Taxus Baccata wild voor in het subcentreuroop district. Op dit moment is de Taxus Baccata in heel Nederland volledig ingeburgerd en vrij algemeen / standaard en veelvuldig aangeplant. 
 
© Copyright 2024 TaxusTopper -
Beoordeeld met een 9,4 uit 299 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »