TaxusTopper

 • 3 MAANDEN AANGROEIGARANTIE
 • EIGEN KWEKERIJ MET MEER DAN 100.000 TAXUSSEN
 • BEZORGEN €49,95 EN BOVEN DE €500,- GRATIS

Taxushaag snoeien

U wilt uw taxushaag snoeien? Dan kunt u bij TaxusTopper.nl terecht voor de belangrijkste taxushaag snoeien Tips & Trucs! Met meer dan 30 jaar ervaring met onze eigen Taxus kwekerij van maar liefst 9 hectare en meer dan 100.000 Taxus Baccata planten weten wij exact waar op te letten! Vandaar ook dat wij op TaxusTopper.nl niet alleen topkwaliteit taxushagen verkopen, tegen zeer scherpe prijzen, maar ook informatie bieden over taxushaag snoeien, taxushaag planten en taxus bemesten!

Hoe vaak uw taxushaag snoeien?

Een veelgestelde vraag aan de medewerkers van TaxusTopper is de vraag 'Hoe vaak (per jaar) moet ik mijn taxushaag snoeien?'. Allereerst vinden wij het belangrijk om het belang van periodiek snoeien toe te lichten. De Taxus Baccata is een langzame groeier waarbij een jaarlijkse groei van 30 centimeter echt het maximale is.

Dit maakt snoeien noodzakelijk voor een optimale groei, zeker ook in het geval van een taxushaag, waarbij de dikte en vertakking van groot belang is. Het snoeien van uw taxushaag heeft dan ook een positief effect hierop. In principe kun je ervan uit gaan dat hoe vaker je snoeit, hoe dichter, voller en sterker uw taxushaag wordt. Maar om uw vraag met een kort en krachtig antwoord te beantwoorden; Wij adviseren minimaal tweemaal per jaar uw taxushaag te snoeien.

Wanneer uw Taxushaag snoeien?

De stelregel hierbij is eigenlijk heel simpel; Snoei uw taxushaag nooit bij temperaturen onder het vriespunt en snoei uw taxushaag nooit in de felle zon. Wij adviseren u dan ook altijd om uw taxushaag te snoeien bij somber weer of in het begin van de avond.

Wanneer u tweemaal per jaar uw taxushaag snoeit, adviseren wij de periode tussen mei en juli en de periode tussen augustus en september.

Enkele handige snoei tips:

 • Snoei altijd van breed naar smal. Zo krijgt uw taxushaag optimaal zonlicht!
 • Snoei uw taxushaag minimaal twee maal per jaar
 • Snoei uw taxushaag in de periode mei - juli en augustus - september
 • Een taxushaag kan wel tegen een stootje, volledig terugsnoeien is dan ook een optie!
 • Snoei uw taxushaag bij somber weer (niet in de felle zon!)
 • Draag altijd handschoenen tijdens het snoeien van uw taxushaag (giftig)
 • Ruim de overblijfselen na het snoeien van uw taxushaag goed op (giftig).
 • De Taxus leent zicht uitstekend voor snoeien in aparte vormen.

 

Meer informatie: Taxushaag prijs, Taxus prijs, Taxushaag kopen, Taxus in pot

© Copyright 2024 TaxusTopper -
Beoordeeld met een 9,4 uit 299 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »