https://www.taxustopper.nl/blogs/taxus/taxushaag-de-perfecte-haag-voor-uw-tuin/

  • 3 MAANDEN AANGROEIGARANTIE
  • EIGEN KWEKERIJ MET MEER DAN 100.000 TAXUSSEN
  • BEZORGEN €49,95 EN BOVEN DE €500,- GRATIS

Taxushaag, de perfecte haag voor uw tuin!

Taxushaag, de perfecte haag voor uw tuin!

Er bestaat geen perfecte haag, maar een haag kan wel perfect aan uw wensen voldoen. Omdat iedere plant anders is, heeft ook iedere plant zo zijn voordelen en nadelen. Het kiezen van de juiste plantensoort is best lastig. De uitdrukking 'door de bomen het bos niet meer zien', kan hier zeker van toepassing zijn.

TaxusTopper heeft een eigen kwekerij, welke gespecialiseerd is in de kweek van Taxus baccata. Zij weten als geen ander dat een taxus de meest geschikte haagplant is voor echte tuinliefhebbers. De taxus heeft namelijk veel voordelen en maar weinig nadelen.

 

Taxus als groenblijvende haag

De Taxus baccata staat ook wel bekend als groenblijvende haag. Dit betekent dat deze plant geen bladeren verliest, ook niet in de winter. Bij andere hagen, zoals een beukenhaag, is dit een veel voorkomend en vervelend nadeel. Bladverliezende hagen geven namelijk in de winter totaal geen privacy. Hierdoor kan iedereen zo uw tuin inkijken.

Bladverliezende hagen bieden echter nog een ander nadeel. Al dit blad dat zij verliezen, moet ook weer opgeruimd worden. Wanneer u uw tuin toch verzorgd wil laten ogen, komt dit vervelende taakje vaak terug. Een taxus vergt weinig onderhoud, doordat deze haag groen blijft. Zowel privacy als onderhoudsvriendelijkheid zijn grote en ook veelgehoorde voordelen van de taxus.

 

Droogtebestendige taxus

De laatste jaren hebben we gemerkt dat de zomers steeds heter en steeds droger worden. Dit is funest voor veel planten. In het straatbeeld zie je dit ook duidelijk terug. Veel hagen zijn verdroogd, volledig of gedeeltelijk.

Een taxus kan de droogte vrij goed aan. Dit heeft de taxus zelfs liever dan veel te veel regen. Dit maakt dat een taxushaag in verhouding met andere haagsoorten, beter tegen droogte kan. Hierdoor is het een zeer geschikte haagplant, die het ook in hete droge zomers goed vol kan houden.

 

Taxus als traaggroeiende haag

Een taxus lijkt soms op een naaldboom, maar behoort officieel tot de conifeerplanten. Het is wel een bijzondere conifeer. De Taxus baccata wordt ook wel gekenmerkt als traaggroeiende plant. Deze plant groeit normaal in een jaar slechts 15 centimeter. Normale coniferen groeien wel twee keer zo snel, zoals de Thuja. Deze moeten daardoor ook vaker gesnoeid worden dan de taxus.

Wanneer een normale conifeer niet op tijd gesnoeid wordt, wordt deze bruin in het midden. Dit komt doordat de binnenste naalden geen zonlicht meer krijgen. Bij normale coniferen is terugsnoeien geen optie. De bruine naalden zijn namelijk dood, waardoor deze ook niet meer groen kunnen worden. Een haag van normale coniferen wordt daardoor alsmaar breder en breder. Een normale conifeer die een paar jaar niet gesnoeid wordt, bereikt zo een breedte van een meter.

Een taxus is gelukkig geen normale conifeer. Deze kan namelijk heel eenvoudig smal gehouden worden, omdat alle taxustakken blijven leven, ook eventuele bruine takken. Waar een Thuja vaak na een jaar of 20 weer weggehaald wordt, omdat de vorm niet meer mooi is, kan een haag van taxus levenslang blijven staan.

Bij het kiezen van een nieuwe haag, helpen wij van TaxusTopper u graag op weg. Wij kweken al ruim 30 jaar Taxus baccata van topkwaliteit. Alweer de vierde generatie van ons familiebedrijf maakt zich sterk voor deze prachtplanten. Direct vanuit onze eigen taxuskwekerij leveren wij onze planten bij u aan huis. Wij leveren binnen 3 tot 5 werkdagen en ook nog eens tegen de scherpste prijs. Zo zorgen wij ervoor dat u snel kunt genieten, van een haag die perfect aan uw wensen voldoet!

© Copyright 2024 TaxusTopper
Beoordeeld met een 9,4 uit 299 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »